HALUCINANT! Ministrul Transporturilor a răspuns senatorului Mirea că SE PERIE noroiul de pe asfaltul care NU EXISTĂ pe varianta de legătură dintre Slatina și Brebeni a Drumului Expres

1115

,,Sfidare și bătaie de joc de la ministrul Transporturilor și Infrastructurii, pentru locuitorii județului Olt!,, acuză senatorul de Olt Siminica Mirea, după ce l-a interpelat pe ministru în legătură cu problemele întâlnite în Olt la variantele de serviciu ale Drumului Expres. Răspunsul este unul halucinant.

În urmă cu câteva zile, senatorul de Olt Siminica Mirea, chestor al Senatului României, s-a adresat ministrului Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Drulă, pornind de la o serie de sesizări primite de la oameni în ceea ce priveşte starea deplorabilă a variantei provizorii de legătură dintre Slatina și Brebeni (DJ546), acolo unde întreținerea acesteia este superficială, iar drumul devine, la propriu, impracticabil. Răspunsul este de-a dreptul halucinant: deși drumul nu este asfaltat și plin de gropi, ministrul spune că asfaltul este periat permanent de noroi de către constructorul Drumului Expres.

,,Într-un răspuns primit de la minister, cu o semnătură pentru ministru, din partea unei persoane care nu-și identifică numele, mi se aduce la cunoştinţă, printre altele, că antreprenorul cunoaște situația și intervine ori de câte ori e cazul și cum intervine. Total fals, iar ceea ce urmează este întocmai sfidare la adresa locuitorilor judeţului Olt! Reproduc întocmai: „ori de câte ori este necesar, un utilaj prevăzut cu perie și apă, îndepărtează noroiul de pe carosabil”. O dovadă clară a indolenţei și a atitudinii de bătaie de joc pe care o generează Ministerul Transporturilor și Infrastructurii. În acea zonă, mii de oameni nu au văzut niciodată utilajul cu perie care îndepărtează noroiul de pe carosabil, pentru că, pur și simplu, acolo nu există carosabil. E doar un segment de drum de pământ bătătorit, iar un asemenea utilaj nu poate interveni, chiar dacă spune domnul ministru sau cine semnează, indescifrabil, în numele acestuia. Cu toate acestea, este de apreciat faptul că, în urma precizărilor făcute la minister, în prezent, pe sectorul de drum menţionat, se află un utilaj de tip autogreder destinat profilării și nivelării drumului,, declară senatorul Siminica Mirea.