FOCAR de coronavirus la Primăria Studina: jumătate din angajați confirmați pozitiv

785

Este focar de coronavirus la Primăria Studina, unde jumătate dintre angajați au fost confirmați pozitiv SARS-Cov-2. Localitatea intră în scenariul ROȘU, iar comuna Grădinile, de unde sunt doi dintre angajații administrației Studina, intră în scenariul GALBEN.

După ce ieri Oltul a bifat performanța de a avea toate localitățile în scenariul verde, înregistrând una dintre cele mai mici incidențe a infectărilor din țară la mia de locuitori, iar în 60 de localități nu s-au înregistrat în ultimele 14 zile niciun cza de coronavirus, azi localitatea Studina intră în scenariul roșu, iar Grădinile în Galben.

La Studina, a fost declarat focar la primărie, după ce jumătate dintre angajați au fost confrimați pozitiv. Focarul a fost descoperit întâmplător, după ce o angajată s-a prezentat la spital cu copilul cu simptome covid, iar testele au indicat apoi că 8 salariați, toți bărbați, sunt pozitivi. Dintre aceștia, 6 sunt din Studina, localitatea intrând în scenariul roșu, iar 2 din Grădinile, ce va intra în galben.

Angajații confirmați au forme ușoare COVID-19 și sunt tratați în izolare la domiciliu. Printre cei testați NEGATIV se numără primarul Marian Vasile și secretara primăriei.