Șoferi băuți, unul și cu permis suspendat, depistați la Slatina și Potcoava

164

Alcoolul la volan, una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave soldate cu pierderi de vieți omenești, este permanent în atenția polițiștilor rutieriști. Aseară și azi-noapte, oamenii legii au depistat pe drumurile Oltului doi șoferi care băuseră.

Cu o cantitate semnificativă de alcool consumată înainte de a se urca la volan, dar și cu permisul suspendat, un slătinean a fost oprit la timp de către oamenii legii înainte de a provoca vreun eveniment rutier. Bărbatul de 34 de ani a fost depistat cu nu mai puțin de  1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acetsa circula aseară  pe raza municipiului Slatina.  Oamenii legii îl cercetează acum sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanțe.

Azi-noapte, în jurul orei 01.30, un alt șofer care băuse înainte de a se urca la volan a fost prins de oamenii legii. Acesta, în vârstă de 33 de ani, din orașul Potcoava, conducea cu o concentrație de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii atenționează că vigilența în trafic este sporită pentru a fi depistați astfel de șoferi care pun în pericol siguranța lor și a celorlalți participanți la trafic.