Gunoiul, colectat selectiv și la Bârza

649

Problema gunoiului aruncat aiurea de localnici până acum la marginea satului a fost rezolvată de către Primăria Bârza. Din acest an, deșeurile se colectează selectiv la nivelul comunei, activitatea fiind demarată de aproape trei săptămâni de zile.

Sătenii din comuna Bârza nu vor mai duce grija aruncării gunoiului strâns în gospodărie, riscând să primească amenzi. În urma unui contract încheiat de către primărie cu un operator, deșeurile se vor ridica de la toți cetățenii. Colectarea se face modern, locuitorii predând selectiv gunoiul. Potrivit edilului, acțiunea de salubrizare se dovedește a avea succes, chiar în prima zi de demarare fiind colectate circa 2600 kg de deșeuri selectate (plastic, cartoane și sticlă).

La acțiune participă și primăria, contribuind astfel la scăderea plății serviciului.

,,Începând cu data de 18.01.2021, a început colectarea selectivă a gunoaielor , la nivelul comunei noastre. Pentru a deveni și mai eficienți, vă propunem ca cenușa rezultată în urma arderilor diverse, să o colectați separat, iar Primăria Bârza, prin mijloace proprii, să o colecteze de la cetățeni, gratuit , în zilele de marți ale fiecărei săptămâni. În acest mod, evităm costuri suplimentare la factura de gunoi,, a anunțat primarul comunei Bârza, ing. Ion Anuța.