Au ajuns pachetele alimentare de la UE. Peste 31.800 de olteni vor primi ajutor

1499

Primăriile din județ au început să primească, încă de azi, pachetele alimentare oferite ajutor de la Uniunea Europeană. Acestea vor ajunge în următoarele două luni la oltenii săraci.

Instituția Prefectului-Județul Olt a început de azi, 1 februarie, livrarea pachetelor cu ajutoare alimentare din cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor  Defavorizate (POAD), program derulat prin intermediul Guvernului României. Nu mai puțin de  31.806 pachete vor ajunge la beneficiarii din județ, acestea conținând: făină albă de grâu, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, orez, conserve de carne, pateu de ficat și compot de fructe.

,,Produsele vor fi recepționate de către fiecare unitate administrativ-teritorială din județul Olt, sub coordonarea Instituției Prefectului, în perioada 1-8 februarie 2021, în termen de 60 de zile  acestea urmând a fi distribuite beneficiarilor finali,, a transmis Prefectura Olt.

Aceste pachete vor ajunge la:  familiile și persoanele care primesc venit minim garantat; familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei; persoanele/familiile aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente și în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, precum și persoanele care locuiesc în așezările informale.

În următoarele două săptămâni sunt așteptate să ajungă și pachetele ce conțin produse de igienă și îngrijire corporală.