Se fac înscrieri la școlile militare. 1870 de locuri disponibile

1312

Au început înscrierile pentru învățământul liceal, postliceal și universitar militar. Tinerii care doresc o carieră militară se pot înscrie și pentru locurile repartizate MApN în instituții universitare civile (medicină, psihologie, jurnalism, istorie) sau la Academia de Poliție (drept).

Nu mai puțin de 1870 de locuri sunt cuprinse în planul de școlarizare pentru învățământul militar. Înscrierile au început pe 20 ianuarie și se pot face și online.

La colegiile naționale militare sunt disponibile  600 locuri în 5 colegii, termenele finale de întocmire a dosarelor de candidat se vor stabili după ce se vor aproba metodologiile de admitere și calendarul admiterii. Înscrierile se pot face până pe 5 martie, selecția candidaților are loc până pe 9 aprilie, în timp ce examinarea medicală se face în perioada 1 februarie- 23 aprilie.

Până pe 29 aprilie se fac înscrieri și în învățământul universitar și postliceal militar, unde sunt:  108 locuri pentru formarea ofițerilor, 484 de locuri pentru formarea maiștrilor militari și 591 de locuri pentru formarea subofițerilor.

Pentru Universitățile de Medicină și Farmacie din București și Târgu Mureș, prin Institutul Medico-Militar  sunt disponibile 63 locuri la medicină generală, 4 la medicină dentară și 3 la farmacie, pentru Academia de Poliție -9 locuri la drept, în timp ce la Universitatea București  sunt 4 locuri la psihologie, 2 la jurnalism și 2 la istorie. Înscrierea se face până pe 5 martie, selecția candidaților până pe 9 aprilie, iar examinarea medicală în perioada 1 februarie- 23 aprilie.

Pentru ÎNSCRIERE în vederea parcurgerii procesului de selecție și admitere, cei interesați trebuie să contacteze  biroul informare-recrutare din cadrul Centrului militar județean Olt: Str. Drăgăneşti nr. 29, Slatina, tel: 0249.43.12.55.