18 cetățeni străini depistați că stăteau ilegal în Olt; 5 au fost returnați

331

Polițiștii Biroului pentru Imigrări al județului Olt au depistat pe parcursul anului trecut 18 cetățeni străini care se aflau ilegal pe teritoriul județului.

În cursul anului 2020, polițiștii Biroului pentru Imigrări al județului Olt au asigurat managementul șederii și rezidenței pe teritoriul României pentru 1183 de persoane, cetățeni din state terțe și europeni, cei mai mulți din Vietnam, Turcia, India, Nepal, Republica Moldova, Italia, Germania şi Spania. În urma controalelor efectuate,  au fost depistați 18 străini în situații ilegale și emise 5 decizii de returnare.

,,Pe linia combaterii șederii ilegale, au fost organizate 41 de acțiuni cu forțe proprii și în cooperare cu instituțiile cu atribuții în domeniu, în urma cărora au fost depistați 18 străini în situații ilegale. Pentru 5 cetățeni străini au fost emise decizii de returnare de pe teritoriul României, iar ceilalți îndeplineau condițiile și au fost puși în legalitate. Totodată, au fost aplicate 31 de sancțiuni contravenționale în valoare de 121.100 de lei, pentru nerespectarea prevederilor OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată , și aprevederilor OG 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare,, anunță Biroul pentru Imigrări Olt.

Oamenii legii anunță că verificările  permanente asupra respectării legalității șederii în România a străinilor, combaterea migrației ilegale și a muncii nedeclarate rămân acțiunile prioritare.