1183 de străini, cu drept de ședere sau muncă în Olt. Din ce țări vin

352

Veniți să muncească, să locuiască la rude cu drept de ședere în România sau în vizite, 1183 de persoane din afara granițelor au fost monitorizate de către Biroul pentru Imigrări Olt pe parcursul anului trecut.

Europeni, moldoveni, italieni sau de alte nații, numeroși străini locuiesc și muncesc în județul Olt. Anul trecut, poliţiştii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al județului Olt au asigurat managementul șederii și rezidenței pentru 1183 de persoane, dintre care 736 străini din state terțe, cei mai mulți din Vietnam, Turcia, India, Nepal, Republica Moldova, și 336 de cetățeni ai Uniunii Europene/SEE/CH, majoritatea din Italia, Germania şi Spania.

Principalele scopuri pentru care străinii şi-au stabilit reşedinţa pe teritoriul României sunt angajarea în muncă și reîntregirea familiei.

,,Ca urmare a aprobării dreptului de ședere au fost emise 493 permise de ședere, dintre care 479 pentru ședere temporară și 14 pentru ședere pe termen lung. Au fost eliberate 49 certificate de înregistrare și 9 cărți de rezidență permanentă pentru cetățenii Uniunii Europene/SEE/CH . În aceeaşi perioadă, au fost înregistrate 274 cereri pentru eliberarea avizelor de angajare în muncă, fiind emise 263 avize de angajare pentru lucrători permanenţi şi detașați, 11 cereri fiind respinse.,, transmite Biroul pentru Imigrări Olt.