Alertă: Mutația Covid se extinde în România

219

Crește îngrijorarea în țară din cauza noii tulpini de SARS CoV-2 descoperită în Marea Britanie. După Giurgiu și București, un nou caz a apărut la Suceava. Este vorba despre un bărbat care s-a întors recent din Marea Britanie. Între timp, în Capitală, în urma probelor prelevate la Școala numărul 28, există suspiciuni că încă 4 persoane ar fi infectate cu noua mutație.

Bărbatul din Suceava la care a fost depistată mutația s-a întors din Regatul Unit pe data de 5 ianuarie. Primele simptome i-au apărut când era în carantină la domiciliu, iar testul i-a ieșit pozitiv. A fost internat inițial la Spitalul din Siret, după care a fost transferat la Spitalul Județean Suceava. A fost externat pe data de 22 ianuarie, iar două zile mai târziu a fost internat din nou pentru că starea lui de sănătate se agravase. Medicii au analizat probele suplimentare și au confirmat mutația.

Totodată, DSP Suceava a realizat o anchetă epidemiologică în urma căreia au rezultat patru contacți care se află în carantină, în acest moment, sub supraveghere.

În același timp, în Capitală continuă anchetele epidemiologice la Școala 28. Se analizează probele mai multor persoane care au intrat în contact cu persoana depistată cu noua tulpină a virusului. Femeia nu a călătorit în Marea Britanie, deci infectarea a avut loc în comunitate. Nouă din 10 contacți direcți ai acesteia au fost depistați pozitiv săptămâna trecută cu noul coronavirus. Dintre aceștia, patru lucrează în școală.

Alte 11 persoane, tot cadre didactice, au primit ieri rezultatul. 7 sunt bolnave, 4 dintre probe au prezentat caracteristici ale mutației. (sursa: antena3.ro)