O nouă AMENDĂ usturătoare pentru un medic de la SPITALUL din Corabia

1223

Corpul de Control al Direcție de Sănătate Publică Olt a finalizat verificările făcute la spitalul din Corabia, în urma celor două cazuri mediatizate de Realitatea Oltului. Medicul ortoped care i-a imobilizat mâna fetiței peste haine a fost sancționat cu amendă în valoare de 4.000 de lei. În cazul medicului pneumolog, care a tergiversat acordarea unei scrisori medicale pentru un aparat de oxigen necesar unei octogenare care a murit în mașină așteptându-l, s-a decis sesizarea Colegiului Medicilor. Decizia a fost luată după ce Colegiul de Etică de la nivelul spitalului a stabilit că medicul a procedat corect. Mai pe românește, o nepoată nu avea ce face a venit să ceară aparat de oxigen pentru ca bunica ei să-l țină pe post de mobilier….

Realitatea Oltului a semnalat în cursul zilei de ieri două situații halucinate la spitalul din Corabia. Unul a vizat cazul unei copile a cărei mână a fost imobilizată peste haine, iar celălalt al unei bătrâne care a murit în mașină în timp ce aștepta ca nepoata să primească scrisoarea medicală pentru un aparat de oxigen necesar bunicii. Încă de aseară, o echipă de control de la DSP Olt s-a deplasat la unitatea medicală și a analizat situațiile prezentate. În urma verificărilor au fost luate mai multe decizii.

,,In urma aparitiei in mediul on-line  a informatiei  privind  cele 2 cazuri ( 1 caz al  minorei de 4 ani, din com. Garcov, jud. Olt  si 1 caz al pacientei in varsta de 85 ani ), care s-au prezentat pentru serviciile de specialitate din Spitalul Orasenesc Corabia, reprezentantii Directia de Sanatate Publica Olt din cadrul Serviciului de Control in Sanatate Publica  s-au deplasat pentru verificarea aspectelor derulate.

In urma controalelor  s-a  aplicat  o  sanctiune contraventionala, in valoare de 4000 lei, conf. H.G. 857/ 2011 – art. 25, alin. 2, lit. a, pentru nerespectarea dispozitiilor legale in vigoare  privind procedura de preluare si internare a  cazurilor de urgenta ( pentru primul caz ), cat si  inaintarea  catre Colegiul Medicilor Olt a aspectelor ce tin de conduita  terapeutica si deontologia profesionala a medicului( al –II-lea caz ).” a transmis DSP Olt.