20 de biserici din Olt, finanțate de Secretariatul de Stat pentru Culte anul trecut

663

Bisericile au primit anul trecut peste 282 milioane de lei din partea Guvernului, pentru diverse lucrări de întreținere. Printre lăcașurile de cult beneficiare se numără și 20 din Olt. Cea mai mare sumă a ajuns la Centrul Eparhial Slatina.

Secretariatul de Stat pentru Culte a acordat anul trecut numeroase finanțări lăcașurilor de cult aparținând celor 18 culte religioase recunoscute oficial în România. Creditele bugetare s-au ridicat la suma de 282,2 milioane de lei și au fost acordate pentru restaurarea şi conservarea lăcaşurilor de cult, pentru amenajarea şi întreţinerea muzeelor deţinute de unităţile de cult, pentru construirea şi repararea sediilor administrative ale eparhiilor sau ale centrelor de cult, a sediilor unităţilor de învăţământ teologic proprietate a cultelor recunoscute, pentru construirea şi repararea lăcaşurilor de cult, pentru achiziţionarea de imobile necesare desfăşurării activităţii unităţilor de cult şi de asistenţă socială şi medicală susţinute de acestea, pentru construirea, amenajarea şi repararea clădirilor având destinaţia de aşezăminte de asistenţă socială şi medicală ale unităţilor de cult, pentru activităţile de asistenţă socială şi medicală susţinute de acestea, precum şi pentru susţinerea unor acţiuni cu caracter intern şi internaţional realizate de cultele religioase din România.

Pe lista beneficiarilor se numără și 19 parohii din județul Olt, toate creștin-ortodoxe, cărora li se adaugă Centrul Eparhial al Episcopiei Slatinei și Romanaților. Sumele primate sunt cuprinse între 40 și 250 milioane lei.