Acasă Local Actualitate Diploma de doctor în finanțe a lui Darius Vâlcov, ANULATĂ. 23% din...

Diploma de doctor în finanțe a lui Darius Vâlcov, ANULATĂ. 23% din teza de doctorat reprezintă plagiat

438

Fost primar al Slatinei, fost ministru de Finanțe, fost consilier al Vioricăi Dăncilă pe timpul mandatului de premier al României, iar acum doar om de afaceri în Italia unde a fugit de deciziile instanțelor românești, Darius Vâlcov ar putea rămâne fără titlul de doctor în finanțe. Magistraţii Tribunalului Bucureşti au admis, ieri, cererea Academiei de Studii Economice din Bucureşti privind anularea diplomei de doctor a lui Darius Vâlcov, după ce CNATDCU a stabilit că 23% din teza acestuia de doctorat reprezintă preluare integrală sau parţială din alţi autori. Decizia poate fi atacată cu recurs.

Comisia de Etică şi Deontologie Profesională de la Academia de Studii Economice a stabilit că Darius Vâlcov a plagiat un sfert din teza de doctorat în finanţe fără să indice vreo sursă, iar Tribunalul București a admis cererea de anulare. ”Admite cererea. Dispune anularea diplomei de doctor seria F nr.0003384 eliberată sub nr.448/19.10.20210. Cu recurs în 15 zile de la comunicare”, este minuta şedinţei.

”49,72 pagini, reprezentând 23,45% din cele 212 pagini propriu-zise ale tezei de doctorat, respectiv 49,72% din cele 100 de pagini supuse analizei, sunt expresia unui caz de plagiat, aşa cum este acesta definit de prevederile Legii 206/2004 aplicabile la data susţinerii publice a tezei de doctorat”, se arată în raportul Comisiei de Etică a ASE, făcut public în octombrie 2019.

Vâlcov nu s-a prezentat în faţa Comisiei de Etică pentru a-şi susţine poziţia faţă de acuzaţiile aduse şi pentru a se apăra. El a respins acuzaţiile, afirmând că este vorba despre o acţiune de decredibilizare a sa.

You cannot copy content of this page