Mesaje ale parlamentarilor de Olt de ZIUA SLĂTINENILOR

81

Slatina împlinește azi 653 de ani de la prima atestare documentară. Cu această ocazie, parlamentarii de Olt au ținut să le transmită slătinenilor urări.

Mesajul senatorului Siminica Mirea de Ziua Slatinei:

,,Un document semnat la Curtea Domnească de la Târgovişte, acum 653 de ani, pe 20 ianuarie 1368, dă identitate municipiului Slatina, reşedinţa judeţului Olt. Aşezarea slătineană datează din cele mai vechi timpuri. Slatina este un oraş de suflet pentru mulţi oameni care s-au născut aici sau sunt fii adoptaţi ai oraşului. Această cetate a dat umanităţii dramaturgi, oameni de cultură, sculptori, sportivi, artişti.

Astăzi, la ceas aniversar, îmi exprim bucuria aniversării, alături de slătineni.

La mulţi ani, oraş frumos! La mulţi ani, Slatina! La mulţi ani, dragi slătineni!,,

Liviu Voiculescu, senator PNL de Olt:

,, În Slatina m-am născut, am crescut și îmi cresc la rândul meu copiii. E orașul meu de suflet!! Nu am cum să nu-l iubesc, cu tot ce înseamnă istorie, oameni frumoși, locuri ale copilăriei mele, prieteni dragi, familie… Sunt mândru să fiu slătinean și recunoscător să fiu parte din marea familie a slătinenilor!
La împlinirea venerabilei vârste de 653 de ani de… Slatina, îi doresc orașului nostru încă multe alte veacuri înainte!
LA MULȚI ANI, Slatina!,,

Marius Iancu, deputat PSD de Olt:

,,Cu fiecare zi care trece, descoperim orașul nostru, istoria lui de 653 de ani, oamenii care au contribuit la dezvoltarea lui și au făcut dintr-un mic târg de provincie, un municipiu modern, reședința județului Olt, un pol industrial important pentru economia României și un model pentru întreaga Oltenie.

Slatina suntem noi toți, generații trecute, prezente și viitoare!

La mulți ani, slătineni, oriunde v-ați afla!,,

Florin Barbu, deputat PSD de Olt:

,,Un oraș al trecutului, prezentului și viitorului, o parte din sufletul fiecăruia dintre noi, Slatina este locul regăsirii, al celor mai frumoase amintiri.

Slatina înseamnă ACASĂ, de 653 de ani!

La mulți ani, Slatina! La mulți ani, dragi slătineni!,,