Agresorul din barul din Brastavățu, REȚINUT. Face parte din clanul Barbone

1328

Bărbatul de 44 de ani care a participat la bătaia din barul de la Brastavățu, lovind crunt un bărbat care a necesitat două săptămâni de spitalizare,  a fost reținut, aseară, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt. Astăzi se va cere arestarea sa preventivă. Acesta face parte din clanul Barbone

Mascații au descins ieri la locuința unui bărbat din Brastavățu, de 44 de ani, și l-au săltat pentru audieri, după ce în urma examinării medico-legale s-a constatat că viața unei persoane pe care a bătut-o crunt pe 3 ianuarie, pe terasa unui bar din localitate, a fost pusă în pericol. Victima a fost spitalizată timp de două săptăpmâni, în urma bătăii crunte încasate ajungând de la spitalul Caracal la SJU Slatina și de aici la Spitalul Craiova, fiind externată pe 15 ianuarie. Aseară, agresorul Baboi, cunoscut în localitate ca făcând parte din clanul Barbone, a fost reținut.

,,În seara zilei de 19.01.2021, procurori ai secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, desemnaţi să instrumenteze cauze având ca obiect infracţiuni de violenţă, au dispus reţinerea, pentru o durată de 24 ore, începând cu ora 23.00, faţă de o persoană de sex masculin, în vârstă de 44 de ani, din com. Brastavățu, jud. Olt, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la omor, prev. de art. 32 alin. 1 C.p. rap. la art. 188 alin. 1 C.p., cu aplic.art.77 alin.1 lit.a C.p. În fapt, s-a reţinut că în seara zilei de 03.01.2021, în jurul orei 21:00, inculpatul împreună cu alte 2 persoane, pe fondul unui conflict anterior, s-au deplasat la un bar din apropierea locuinţei, împrejurare în care au agresat-o pe victima R.S., (un bărbat în vârstă de 39 de ani din localitatea Scorniceşti jud.Olt),  cu obiecte contondente,  precum şi cu pumnii şi picioarele, lovind-o peste tot corpul dar, în special, în zona capului, lovituri în urma cărora victima a suferit leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare 60 – 70 de zile de îngrijiri medicale, cu punerea în primejdie a vieţii. Pentru încadrarea juridică în infracţiunea de tentativă la omor,  s-a avut în vedere zona vitală vizată de către inculpat, respectiv zona capului, obiectul vulnerant folosit, respectiv  rangă/levier metalic, precum şi concluziile preliminarii eliberate la data de 19.01.2021 de către SJML Olt din care rezultă că victima a prezentat leziuni traumatice care s-au putut produce prin lovire repetată cu corpuri dure, cel puţin unul de formă alungită, care au necesitat pentru vindecare 60 – 70 zile de îngrijiri medicale, cu precizarea că leziunile traumatice suferite au pus în primejdie viaţa victimei.De asemenea, s-a avut în vedere  că inculpatul a fost însoţit de alte două persoane, considerent pentru care la încadrarea juridică s-a reţinut şi circumstanţa agravantă prev.de art.77 alin.1 lit.a C.p., respectiv săvârşirea faptei de 3 sau mai multe persoane împreună.,, a transmis Parchetul Olt.

În cursul zilei de astăzi urmează a se formula propunere de arestare preventivă.