Slatina primește 8 autobuze  electrice și 11 stații de încărcare, achiziționate cu fonduri europene

480

În curând, slătinenii vor putea circula cu autobuze electrice, parcul auto al transportului în comun urmând a fi înnoit în urma unui proiect comun derulat de către Ministerul Dezvoltării cu Primăria Slatina. 8 autobuze electrice, cu lungimea de 12 metri, vor ajunge în capitala Oltului, achiziţionate cu fonduri europene asigurate prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020.

,,Transportul public de călători din municipiile Iași, Sibiu, Sighetu Marmației, Slatina, Suceava, Târgu Mureș și Pitești se va desfășura în condiții moderne, ca urmare a finalizării, de către  Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), a procedurii de atribuire a achiziției publice pentru 131 de autobuze electrice de cca. 12 m, operabile în condiții de deal. Întrucât termenul de depunere a contestațiilor a expirat și nu s-au primit contestații, urmează să fie încheiat contractul de furnizare pentru următoarele 7 loturi,, a anunțat în urmă cu puțin timp Ministerul Dezvoltării.

În Slatina va ajunge un lot de 8 autobuze electrice, 3 stații de încărcare rapidă și 8 stații de încărcare lentă, valoarea contractului fiind de 21.200.000 lei.

Noile autobuze vor circula pe rutele cu nr. 1A, 1B, 1, 2 și 5.

Alte 10 autobuze hibride vor fi achiziționate de administrația slătineană în cadrul Planului de Mobilitate Urbană. În urma implementării celor două proiecte, întreaga flotă de mijloace de transport în comun va fi înlocuită cu unele moderne, nepoluante.