Nopți și zile geroase, până pe 20 ianuarie. Acum, la Slatina se simt -7 grade Celsius

282

Aerul polar aduce în toată țara ger de crapă pietrele, temperaturile maxime fiind tot sub pragul de îngheț. Meteorologii anunță frig până pe 20 ianuarie, ora 10:00. În capitala Oltului, la ora prânzului, se înregistrează -3°C, însă se simt ca -7°.

 ,,Vremea va fi deosebit de rece, iar pe parcursul nopților și al dimineților va fi ger, la început în nord-vest, nord-est și centru, apoi și în celelalte regiuni. Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -10 grade și se vor încadra, în general, între -18 și -8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile intramontane, îndeosebi din estul Transilvaniei, sub -20 de grade.  Maximele diurne vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, între -10 și 0 grade.  Local se va semnala ghețuș,, a anunțat ANM, prognoza fiind valabilă până miercuri, 20 ianurie.

În Slatina, la ora 12.00 s-au înregistrat -3,9grade Celsius și strat discontinuu de zăpadă, în timp ce în zona Caracal stratul de zăpadă atinge 3cm, iar temperatura -4 grade Celsius.

Luni și marți se mențin temperaturi cu minus, situate înre -2 și – 9 grade Celsius, însă de miercuri încep să urce, atingând spre finele săptămânii viitoare valori pozitive de până la 8 grade Celsius.