Bărbat de 56 de ani, DECEDAT la Bobicești, în locuința cuprinsă de flăcări

2102

Un bărbat în vârstă de 56 de ani, și-a găsit în această după-amiază sfârșitul în incendiul care i-a cuprins locuința din comuna Bobicești. Acesta era imobilizat la pat și nu a putut ieși la timp din casă.

Echipaje de pompieri de la Garda Balș și Detașamentul Slatina, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, un echipaj SMURD și o autospecială pentru primă intervenție, au intervenit, în comuna Bobicești, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință. Proprietarul a fost găsit, din păcate, decedat în casă.
,,Din datele transmise de persoana care a anunțat evenimentul, proprietarul casei, imobilizat la pat, a fost surprins în interiorul locuinței. La sosirea primelor echipaje, locuința ardea generalizat, cu flacără și degajări mari de fum. După pătrunderea în locuință, pompierii au găsit trupul neînsuflețit al proprietarului, în vârstă de 56 de ani, cu arsuri pe întreaga suprafață a corpului.,, declară Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.
Pentru lichidarea incendiului și îndepărtarea efectelor negative, militarii au acționat aproximativ trei ore.
Locuința, cu suprafața de aproximativ 60 de metri pătrați și bunurile din interior au ars în totalitate.  Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost un scurtcircuit produs la un conductor electric cu defecțiuni sau improvizații.
ISU Olt reamintește oltenilor principalele măsuri de prevenire a incendiilor de natură electrică:
-Nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;
-La suplimentarea consumatorilor asiguraţi-vă că instalaţia existentă poate prelua consumul adiţional;
-Nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;
-Verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi luaţi măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate.