Grecu și Albotă, cei mai BOGAȚI dintre deputații de Olt social-democrați. Ce averi au declarat aleșii

684

Parlamentarii sunt obligați la fiecare început de mandat să completeze declarația de avere, care este făcută publică. Din noua ,,gardăʺ de aleși olteni, cei mai mulți sunt social-democrați, PSD putându-se lăuda în această legislatură cu 5 deputați. Cei mai bogați sunt, potrivit celor declarate în acte, Cătălin Grecu, aflat la primul mandat, fost director Loctrans și Emil Albotă, aflat tot la primul mandat, fost șef al Inspectoratului de Stat în Construcții.

După preluarea mandatului, noii parlamentari au avut termen de 30 de zile pentru a-și completa declarația de avere. S-au conformat legislației și deputații PSD de Olt Marius Iancu, Cătălin Grecu, Florin Barbu, Adrian Chesnoiu și Emil Albotă. De departe, în urma declarațiilor, cei mai bogați sunt Grecu și Albotă.

Dacă Marius Iancu și-a completat declarația de avere mai mult cu linii, deținând un teren la Valea Mare și un BMW, Florin Barbu a declarat un apartament în Slatina și un Range Rover, iar Adrian Chesnoiu un teren la Ciorogârla (Ilfov), la polul opus se situează colegii Cătălin Grecu și Emil Albotă.

Grecu deține trei terenuri agricole în Slatina, două terenuri intravilane în Slatina, iar la Broșteni (Mehedinți) terenuri agricol și forestier și luciu de apă. La capitolul clădiri, deține două case în Slatina și două apartamente tot în capitala Oltului. În ceea ce privește autoturismele, parlamentarul a declarat că deține două BMW, două motoscutere și două autoutilitare. Averea sa este completată de bijuterii în valoare de 160.000 euro și acțiuni la Carioca Imobiliare. De asemenea, social-democratul a declarat că în ultimii doi ani a vândut 6 terenuri și un Porsche Cayenne.

Emil Albotă deține 12 terenuri în București, Slatina, Piatra-Olt, Găneasa și Dâmbovicioara (Argeș), 5 case (2 Slatina, 2 București, una Piatra-Olt) și un apartament în București, un Ford Fiesta, bijuterii în valoare de 20.000 euro și o colecție de artă estimată la 35.000 euro.

Veniturile integrale ale deputaților olteni, incluzând și salarii, depozite sau împrumuturi, pot fi consultate pe site-ul Camerei Deputaților, accesând link-ul:

http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura2015.ce?idl=1&cir=29