Vine GERUL! Temperaturile vor coborî în Olt până la -14 grade Celsius

533

Administrația Națională de Meteorologie anunță că temperaturile vor începe să scadă semnificativ zilele următoare. La această oră, în capitala Oltului se înregistrează 0 grade Celsius, însă se simte ca la -5 grade Celsius.

Săptămâna aceasta  temperaturile vor începe să scadă semnificativ și se vor înregistra maxime de doar -4 grade pe timpul zilei, dar și minime de -14 grade pe timpul nopții, în Olt.
Meteorologii anunță că vor mai fi precipitații sub formă de ninsoare, pe arii mai restrânse.
În intervalul 13 ianuarie, ora 10:00 – 15 ianuarie, ora 10:00, potrivit ANM, ,,temporar va ninge în regiunile vestice, nordice și centrale, iar în zona de munte, prin acumulare, se vor înregistra cantități de 15…20 l/mp și se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri consistent.  În zona montană înaltă, cu precădere a Carpaților Meridionali, vântul va avea intensificări cu rafale, în general, de 60…80 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității. La sfârșitul săptămânii, vremea va deveni rece, geroasă mai ales noaptea și dimineața,,.
Temperaturile vor scădea treptat.  Dacă azi vom mai avea maxime de 3 grade și minima nocturnă de -8, în zilele care urmează temperaturile maxime vor fi și ele negative, iar cele  minime vor scădea simțitor.
Astfel, cele mai joase temperaturi se vor înregistra la finele săptămânii, sâmbătă fiind prognozate maxime de -2 grade Celsius și minima de -14, iar duminică maxima de -4 și minima de -10 grade Celsius.
Săptămâna viitoare începe cu maxima de -2 grade și minima nocturnă de -9, însă de miercuri, 20 ianuarie, temperaturile vor reveni pe plus, vineri fiind înregistrate 9 grade Celsius.