Procurorul care a „păzit” casa lui Dincă, în fața CSM. Încearcă să scape de cercetarea disciplinară

537

Procurorul care a păzit poarta lui Gheorghe Dincă până la șase dimineața, fără a interveni în timp ce Alexandra Măceșanu era sechestrată și se presupune ucisă,  încearcă să scape de cercetarea disciplinară.

Astăzi, la ora 11:00, procurorul Popescu Ovidiu ajunge la mâna CSM, în încercarea de a scăpa de acțiunea disciplinară pentru neglijență. Acesta a depus mai multe memorii la CSM prin care cere să fie lăsat să-și continue activitatea la Parchet.

În noiembrie 2019, Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a pus capăt suspendării impuse după declanșarea anchetei disciplinare și a decis că Popescu poate reveni la muncă. Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de Popescu Cristian Ovidiu pentru exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă, abatere disciplinară: „a nesocotit din culpă, în mod grav, neîndoielnic și nescuzabil, normele de drept material care permiteau pătrunderea în imobilul numitului Dincă Gheorghe cu mandat de percheziție, anterior orei 6.00. S-a constatat că urmărirea penală s-a desfășurat fără coerență, informațiile au fost colectate disparat, procurorul nu a impus comunicarea într-o singură direcție. Informaţiile au fost disipate iar necoroborarea lor a condus la pierderea consistenței fiecăreia întrucât existau mai multe indicii care doar cumulate puteau conduce la identificarea autorului și găsirea minorei”.

Potrivit sursei citate, lipsa de organizare și de coordonare a activităților a generat ignorarea flagrantului în care se afla Gheorghe Dincă, mai ales deoarece către el se îndreptau toate indiciile obținute în data de 25 iulie, respectiv: identificarea mărcii și ulterior a numărului de înmatriculare a mașinii în care a fost luată minora, identitatea proprietarului mașinii, identitatea utilizatorului numărul de telefon, aspectele exterioare ale locuinței numitului Dincă Gheorghe, conţinutul apelurilor la 112.

În prezent sunt deschise două dosare de cercetare penală pe numele procurorului în cauză, dintre care unul pentru abuz în serviciu și este începută urmărirea penală. Pe numele lui Popescu Ovidiu este deschisă de Consiliul Superior al Magistraturii și o acțiune disciplinară.