Patriarhul se vaccinează anti-covid: este o chestiune de responsabilitatea față de semeni

54

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu SE VACCINEAZĂ! După ce Papa Francisc a anunțat că se va vaccina în cursul acestei săptămâni, și omologul său ortodox, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, a făcut precizări în același sens, chiar înainte de decizia anunțată de la Roma.

Patriarhul Ecumenic, Arhiepiscopul Constantinopolului – Noua Romă, a  anunțat că se va imuniza împotriva coronaviruslui.  ”Nu este doar o chestiune de necesitate sau alegere, ci și responsabilitatea față de semeni”, a punctat Sanctitatea Sa.

”Pandemia ne-a schimbat viața socială, viața de zi cu zi, participarea la viața Bisericii. În tot acest timp suntem șocați de suferințele oamenilor și suntem impresionați de sacrificiul de sine al medicilor și asistentelor. De aceea este inacceptabil, în fața atâtor victime și atât de multă durere, să ai oameni care neagă realitatea pandemiei, considerând-o fabricarea diverselor cicluri. Este și mai provocator când astfel de puncte de vedere sunt exprimate de creștini, adesea de clerici, care se auto-proclamă a fi apărătorii unui Dumnezeu al lor. Noul Testament afirmă că cine nu iubește omul, nu-l poate iubi pe Dumnezeu.,, a declarat Patriarhul într-un interviu acordat în Grecia.