FOTO/Un râu de PET-uri și alte deșeuri a blocat barajul Drăgănești-Olt

197
foto: Garda de Mediu Olt

Se-ntâmplă în fiecare an la Drăgănești-Olt și s-a întâmplat și în vară la Balș, iar azi râul Olteț a fost acoperit din nou de pet-uri și alte deșeuri cărate de valuri spre gura de vărsare. Marea de deșeuri, resturi vegetale și lemne adunate-n cale de râu s-a strâns la barajul Drăgănești-Olt.

O mare de gunoaie adunată-n drumul său de râul Olteț s-a oprit azi la barajul Drăgănești-Olt. Nu este pentru prima dată și, cu siguranță, nu va fi nici ultima, natura debarasându-ne astfel de deșeurile pe care mulți dintre noi certați cu bunul simț și respectul pentru mediul înconjurător, dar și neconștiind faptul că reprezintă un pericol pentru sănătatea noastră și a celor dragi, le aruncă pe oriunde.
,,Ca în fiecare an, din cauza căderilor de precipitații abundente, în barajul Drăgănești Olt s-au produs acumulări de deșeuri, materiale vegetale, inclusiv material lemons, materiale aduse de râul Olteț, care este afluent al lacului de acumulare Drăgănești Olt. Comisariatul Județean Olt al Gărzii Naționale de Mediu s-a autosesizat și a făcut verificări în zona menționată, constatând acumulări de deșeuri din material plastic (în special PET), materiale vegetale, inclusiv material lemons, pe o suprafață extinsă, în zona ecluzei, zona barajului cât și a frontului de retenție,, anunță Garda de Mediu Olt.
Administratorul acumulării Drăgănești, Hidroelectrica SA, a demarat acțiuni de îndepărtare a materialelor plutitoare. ,,În zilele următoare, administratorul lacului de acumulare va întocmi un program pentru îndepărtarea în totalitate a materialelor aduse de viitură,, dau asigurări comisarii de mediu olteni.