Deputatul Iancu: Scoateți banii pentru pensii, soluții există!

102

Deputatul de Olt Marius Iancu salută decizia CCR privind majorarea pensiilor cu 40% și transmite guvernanților, printr-o postare pe pagina de socializare, că soluții există pentru respectarea acestei obligații.

CCR a decis azi că majorarea pensiilor cu 40% este constituțională. Acum, Guvernul Cîțu trebuie să pună în aplicare Legea Pensiilor și să mărească veniturile pensionarilor. Deputatul de Olt Marius Iancu arată pe pagina de socializare că obligația poate fi respectată și că există soluții pentru majorarea acestor drepturi.
,,Pentru că pensia este un drept al celor care au muncit și plătit contribuții la stat, o viață întreagă, nu un privilegiu, un ajutor social sau o mita electorală așa cum consideră domnul premier Cîțu și colegii săi de partid sau alianță, care în euforia tinereții și a puterii, uită că și părinții lor și ei vor ajunge pensionari. Soluții există, dar trebuie că acest Guvern de conjunctură să se adune, să facă un brainstorming și să găsească măsurile eficiente care pot crește încasările la buget.
Noi le-am găsit și în timpul Guvernării PSD, pensiile au crescut cu 45%, mult peste creșterea prețurilor care a fost, în perioada 2017-2018, de 9,86%.
PSD a eliminat impozitul pe venit pentru pensiile mai mici de 2000 lei și plata CASS pentru toți pensionarii.
Și, culmea, și datorită acestor “ajutoare sociale” cum le numeau atunci Cîțu și alți liberali, România a avut o creștere economică record.
Să vedem acum viziunea economică a premierului Cîțu și a finantistilor PNL și USR!,, a transmis social-democratul oltean.