Senatoarea Mirea îl ia la întrebări pe ministrul Transporturilor cu privire la problemele întâlnite în Olt la variantele de serviciu ale Drumului Expres

441

Deși se bucură că în curând vom avea Drum Expres, șoferii care tranzitează zonele Slatina- Brebeni și Slătioara-Piatra Olt își rup mașinile făcând slalom printre gropi, variantele de serviciu ale constructorului distrugând drumul. Nu de puține ori aceștia au apelat la ajutorul autorităților județene, iar oamenii legii l-au amendat pe constructor de trei ori în ultimul an. Cum vremea s-a înrăutățit, iar circulația pe cele două drumuri județene este un calvar, senatorul de Olt Siminica Mirea a adus problema în atenția ministrului Transporturilor.

,,Astăzi, am adresat o întrebare domnului Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, referitoare la problemele apărute pe DJ546 (Tronson Slatina-Brebeni) și DJ677 (Tronson Slătioara-Piatra Olt), cauzate de șantierul Drumului Expres – Tronsonul 2, Slatina-Balș. Lucrările la Drumul Expres – Tronsonul 2 Slatina-Balș, aflate în derulare, produc reale inconveniente de desfășurare a traficului în anumite zone de intersecție, cu rețele rutiere existente. Semnalez ministrului problemele întâlnite la variantele de serviciu instituite pe două drumuri județene, în proximitatea localităților Slatina și Piatra-Olt, cu legătură dinspre Slătioara și Brebeni. Variantele de serviciu sunt aproape impracticabile, semnalizate precar de executantul Drumului Expres. Se impune, urgent, o intervenție prin formarea unui covor asfaltic în zonă, pentru a crea siguranță și o calitate a infrastructurii pe variantele de serviciu, pe toată durata șantierului în zonele respective. Întrebarea mea vreau, ca pe lângă un răspuns în scris, să aibă efecte urgente. Siguranţa participanţilor la trafic este esenţială.,, a transmis senatorul Siminica Mirea.
Intervenția parlamentarului social-democrat oltean este bine-venită, cu atât mai mult cu cât în această perioadă cu precipitații abundente drumurile de serviciu ale lucrării la Drumul Expres Craiova- Pitești, unde se lucrează la construirea podurilor și podețelor de legătură, au devenit impracticabile.
În ultimele 12 luni, constructorul Umbrărescu a fost amendat de trei ori pentru acest lucru, valoarea sancțiunilor însumând 17.000 lei.