Școlile oltene au început goana după elevi. Primele oferte pentru clasa pregătitoare 2021

204

Înscrierile în clasa pregătitoare 2021 se vor face în jurul lunii martie. Deși metodologia și regulile de înscriere nu au fost făcute încă publice de către minister, școlile oltene și-au făcut deja planurile pentru noul an școlar și au început să publice oferta educațională. Printre primele care au dat startul atragerii bobocilor se numără și Școala Gimnazială nr.3 Slatina.

,,Dragi părinți, dragi bunici, În anul școlar 2021- 2022, Școala Gimnazială Nr.3 înființează trei clase pregătitoare.  Deoarece situația existentă nu ne permite organizarea Zilei Porților Deschise, vă prezentăm oferta noastră on-line. Vă așteptăm cu drag!,, este anunțul făcut azi de Școala nr.3 Slatina, oferta educațională publicată pe pagina de socializare cuprinzând numele celor trei învățătoare care vor prelua din viitorul an școlar clasele pregătitoare- Mihaela Mitran, Cristina Rotaru, Emilia Tălpigă, dar și numerele acestora de telefon.

Școala slătineană se numără printre primele care fac publică oferta educațională, în situația în care regulile și metodologia de înscriere la școală vor fi făcute publice în cursul lunii februarie, potrivit reprezentanților Ministerului Educțaiei. Potrivit declarației secretarului de stat Sorin Ion, se va menține repartizarea elevilor în clasele pregătitoare în ordinea alfabetică a numelor.

Anul trecut, înscrierea la clasa pregătitoare a fost marcată de o premieră: procedura de repartizare a copiilor în clase a fost aleatorie (în ordinea alfabetică a numelor copiilor sau prin tragere la sorți) și a fost stabilită de inspectorate, nu de școli. Stabilirea aleatorie a elevilor pe clase a făcut imposibil ca părinții să-și aleagă un anumit învățător și ca școlile să construiască liste cu elevii care vor la o învățătoare.