De azi, polițiștii NU mai dau amenzi și nici nu mai fac ore suplimentare

1927

De azi, nepurtarea centurii de siguranță, vorbitul la telefon în trafic sau traversările neregulamentare nu vor mai fi sancționate cu amendă. Ca de altfel și altfel de încălcări ale legislației, oamenii legii recurgând doar la amenzi. Măsura este una de protest față de înghețările salariale la care a recurs Guvernul.

În această săptămână, sindicaliștii din poliție, uniți în semn de protest  față de înghețările salariale, recurg la acțiuni de protest, menite să atragă atenția guvernanților. Iar acesta este doar un prim pas, din ceea ce va urma săptămânile viitoare.

,,Începând cu 11.01.2021: va începe campania de aplicare AVERTISMENTE scrise şi verbale, de către toți polițiștii și polițiștii de frontieră, la nivel național; întreruperea activității profesionale, zilnic, începând cu ora 13:00, pe durata de până la o oră (ca avertisment), în condițiile prevederilor Acordului cu MAI; asigurarea doar a activităţilor URGENTE, prin apelurile 112/evenimente de frontieră; refuzul efectuării de ore suplimentare şi constituirii de echipe operative, în afara programului de lucru. În perioada 25.01.2021-12.02.2021: organizarea de mitinguri şi pichetări, atât la nivel local (Prefecturi) cât şi central (M.A.I., M.F.P., Guvern),, transmite Romică Dumitru, liderul Sindicatului Decus Olt.

Acțiunie de proteste/pichetări sunt organizate în comun de către organizațiile sindicale SNPR DECUS, SIDEPOL, ROPOL, MERIDIAN și UNIPOL.