EXEMPLU/ Proporție covârșitoare PRO vaccinare împotriva covid la un liceu oltean

864

Unitățile de învățământ din județ trebuie să transmită Inspectoratului Școlar, iar acesta mai departe ministerului de resort până la 15 ianuarie, situația personalului didactic și nedidactic auxiliar care dorește să fie imunizat împotriva coronavirusului. Prima unitate care a anunțat că este pro vaccinare într-o proporție covârșitoare este Liceul Teoretic Petre Pandrea Balș.

Un exemplu și în ceea ce privește activitatea școlară și rezultatele obținute, unul dintre liceele de top din județul Olt poate fi dat exemplu și în ceea ce privește răspunsul la campania de imunizare anti-covid. Cadrelele didactice și nedidactice ale unității din orașul lui Petre Pandrea au răspuns în număr mare pro vaccinare.

,,Colectivul de profesori, personal didactic auxiliar si nedidactic al Liceului Teoretic Petre Pandrea a ales să se înscrie într-o proporție de aproape 90% din cei 68 de angajati pe liste în vederea administrării vaccinului împotriva Covid -19. Ne dorim cu toții ca elevii să revină în bănci, viața la normal, școala să fie din nou a copiiilor însă, pentru asta, fiecare gest individual spre normalitate este binevenit,, a transmis conducerea liceului.
Așa cum era normal, directorul unității a răspuns primul la apelul privind imunizarea și a explicat pe pagina de socializare de ce crede că vaccinarea este soluția corectă. ,,Mi-a afectat viața, mi-a afectat pregătirea profesională și toată activitatea, m-a despărțit de oameni cu care aveam multe activități în comun, cunosc o mulțime de oameni care încă trag după urma trecerii prin boală, prieteni și rude apropiate si-au pierdut viața. Consider că este o lipsă de respect a mea dacă acum, când am șansa sa o fac pentru mine si familia mea, pentru a proteja prietenii și colegii mei, copiii de la școală si familiile lor, să nu întrerup cu ajutorul meu transmiterea virusului mai departe la oameni care ar putea suferi sau chiar deceda departe de mine în timp sau în spațiu. O fac și pentru că cred în știință mai mult decât în alte lucruri, o fac și pentru că trebuie să răspundem cu contribuții individuale la viața colectivă și o fac și pentru că gestul meu sper că va determina și pe alții să o facă. Am toate motivele,, a postat Marian Anghel.