Primele vouchere sportive au ajuns în Olt la micuții înscriși la un club

107

Copiii care doresc să urmeze o ramură sportivă și se înscriu pentru prima dată la un club primesc vouchere pentru achiziționarea de echipament sportiv. Direcția Județeană de Sport și Tineret Olt a distribuit deja, înainte de Crăciun, ajutor financiar de încurajare pentru primul club care a solicitat acest drept.

În sprijinul copiilor doritori de a practica un sport de performanță, pentru ca aceștia să poată practica sportul într-un cadru organizat și sigur, în contextul acestei pandemii, guvernul acordă un ajutor financiar sub formă de voucher, în valoare de 300 lei, strict pentru achiziționarea de echipament sportiv. Deja primii beneficiari din Olt au intrat în posesia voucherelor, înainte de Crăciun.

,,DJST Olt a început distribuirea voucherelor conform Ordinului MTS, nr. 1199/15.09.2020, în vederea achiziționării de echipamente sportive pentru încurajarea și sprijinirea copiilor născuți intre anii 01.01.2005 – 31.12.2014, legitimați pentru prima oară, în perioada 08.09.2020 – 30.11.2020, în vederea practicării sportului de performanță. Asociația Club Sportiv ,, Ciprian Dinu,, fiind primul care a primit un nr. de 34 vouchere, urmând a fi înmânate copiilor,, a anunțat direcția olteană de sport și tineret.

Finanțarea voucherelor se asigură de la bugetul de stat prin Bugetul Ministerului Tineretului și Sportului, iar distribuirea voucherelor achiziționate de către M.T.S. se va face de către Direcțiile județene pentru sport și tineret cluburilor sportive. Acestea pot fi valorificate în toate magazinele specializate în echipamente sportive, oriunde în ţară.

Beneficiarii eligibili pentru a primi voucherul în valoare de 300 lei au avut termen să solicite acordarea acestuia clubului sportiv la care s-au legitimat, până la data de 30 noiembrie 2020, inclusiv.