,,Dorelʺ de la Caracal și-a semnalizat lucrarea cu… o anvelopă. Primăria a trecut la sancțiuni

290

Cu o anvelopă aruncată-n groapă, pentru a atrage atenția participanților la trafic și nu cu elemente vizuale de avertizare așa cum prevede legea. Așa a înțeles ,,Dorelʺ de la gaze să semnalizeze o lucrare nefinalizată și abandonată. Procedura lipsită de inspirație și periculoasă, ce ar fi putut duce la producerea de accidente, a fost taxată corespunzător de către primărie, cu maximul amenzii ce putea fi aplicată.

O lucrarea realizată pentru branșarea la gaze naturale pe o stradă din Caracal a atras repercusiuni din partea administrației municipale pentru societatea în cauză. Firma s-a ales cu amendă, după ce a semnalizat necorespunzător o groapă din carosabil.

,,Administrația Municipiului Caracal a aplicat o sancțiune contravențională unui societăți comerciale care efectuează forări în carosabil în vederea branșării la rețeaua de gaze, pentru nesemnalizarea corespunzătoare a lucrării punând astfel în pericol siguranța participanților la trafic. ,, a anunțat Primăria Caracal.

Amenda aplicată se ridică la 1000 de lei.

Administrația celui de-al doilea municipiu al Oltului atrage atenția societăților cu care are încheiate contracte de lucrări că această practică nu este singulară și că nu va tolera nerespectarea obligațiilor, mai ales atunci când este pusă în pericol siguranța și poate chiar viața localnicilor. ,,În multe zone ale orașului se observă lucrări începute de către societățile care realizează branșamente la rețelele de gaze, apă și canal, abandonate sau fără elemente vizuale de avertizare, fiind adevărate surse de producere a accidentelor rutiere sau de accidentare a cetățenilor. Cu această ocazie facem apel la operatorii economici care efectuează lucrări în carosabil să respecte prevederile legale privind siguranța cetățeanului.,, a transmis administrația Doldurea.