Ministrul Educației: grădiniţele şi învăţământul primar ar trebui deschise pe 11 ianuarie

598

Ministrul Educației a anunțat că redeschiderea școlilor rerezintă o prioritate zero, însă se va ține cont de situația epidemiologică. Primii care vor renunța la online ar fi preșcolarii și elevii din clasele primare.

Vacanța de iarnă se încheie oficial pe 10 ianuarie 2021, pe 11 ianuarie urmând să înceapă cursurile pentru încă trei săptămâni de școală din Semestrul I. Calendarul anului școlar 2020-2021 prevede încă o vacanță de o săptămână din 30 ianuarie 2021, până pe 7 februarie.

“Am prioritizat deja grădinițele și învățământul primar. Ne dorim acest lucru” (n.red. redeschiderea școlilor și grădinițelor). Știm, ele ar trebui deschise după calendar pe 11 ianuarie, semestrul al II-lea începe pe 8 februarie, asta este o urgență zero. Trebuie să ținem seama de evoluția mai ales a acestei noi forme pe care a căpătat-o virusul, care din păcate are în centrul atenției tocmai copiii. Trebuie să vedem cum procedează și alte state. Sistemul de educație cuprinde peste 3 milioane de elevi, peste 500 de mii de studenți, sute de mii de cadre didactice și personal didactic auxiliar, fiecare dintre noi avem copii care sunt elevi sau studenți, fiecare dintre noi avem legătură cu sistemul de educație. Este cel mai mare sistem public din orice țară. Este sistemul, care alături de sistemul de sănătate, a plătit cele mai mari costuri în această perioadă, cu totul specifică, a pandemiei”, a spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.