Două oltence, în FINALA Vedeta Populară. Lupta pentru trofeu se dă în ultima zi din an

1184
Iazmina Cojocaru (foto stânga) și Anișoara Popescu (foto dreapta) au dus folclorul oltenesc în finală

Trei oltence, o moldoveancă și o ardeleancă au ajuns în finala show-ului- concurs Vedeta Populară. Oltenia este reprezentată cu cinste de două concurente din Olt și una din  Teleorman. Oltul se poate lăuda cu două finaliste- Iazmina Cojocaru și Anișoara Popescu, ce luptă pentru cel de-al cincilea trofeu al concursului.

Că Oltul este bogat în tradiții nu mai încape îndoială, iar ca dovadă că acestea se află pe mâini bune care să le transmită mai departe stau generațiile tinere ce se implică tot mai mult să nu lase ce este autentic și valoros să piară. Dintre toate, folclorul- cu portul specific, cântecul și dansul – se poate lăuda cu cei mai mulți păstrători de tezaur, tineri bine pregătiți, cu dragoste de ceea ce fac și dăruire. În această categorie intră și cele două finaliste ale concursului televizat Vedeta Populară, ce aduc fală județului și regiunii ce a dat țării numeroase voci de aur ale muzicii populare românești. Din cei zece semifinaliști, în finala concursului au intrat ambele oltence- Iazmina Cojocaru, din Potcoava, elev la Liceul Teoretic Nicolae Titulescu Slatina, și Anișoara Popescu, din Cezieni, absolvent de Pedagogie muzicală la Universitatea din Craiova.

Iazmina Cojocaru

În ultima noapte a anului2020, vom afla și numele celei care va câștiga titlul „Vedeta Populară” și Marele premiu de 100.000 de lei. Pentru cel de- al V-lea trofeu se luptă Iazmina Cojocaru, Carmen Acatrinei, Mădălina Mureșan, Maria Camelia Chivu şi Anișoara Popescu. Le puteți susține din fața ecranelor, urmărind postul național de televiziune.

Anișoara Popescu