Meteorologii anunță lapoviță și vânt

262

Oltenii nu s-au putut bucura de zăpadă de Crăciun, însă meteorologii anunță că la noaptea ploaia se va trabsforma în lapoviță. Temperaturile nu vor coborî însă sub 2 grade Celsius.

,,În jumătatea de sud a țării temporar vor fi precipitații în general moderate cantitativ, local se vor depăși 15…25 l/mp și izolat 30 l/mp. Acestea vor fi predominant sub formă de ploaie, exceptând seara de sâmbătă (26 decembrie) și noaptea de sâmbătă spre duminică (26/27 decembrie), când în sudul Banatului, al Transilvaniei și al Moldovei și pe alocuri în Oltenia, Muntenia și Dobrogea, vor fi mai ales ninsori și lapoviță.  Începând din cursul zilei de duminică (27 decembrie), vântul se va intensifica treptat și în restul teritoriului, iar local mai ales în Oltenia, Muntenia și Transilvania va atinge la rafală viteze în general de 50…55 km/h.,, a atenționat Administrația Națională de Meteorologie.

Zăpada va cădea însă doar în această noapte în Olt, mâine fiind prognozate ploi. Temperaturile se păstrează destul de ridicate pentru această perioadă, necoborând spre limita înghețului.