Social democrații au primit președinția celor mai multe comisii. Un deputat oltean, printre președinți

438

Liderii partidelor parlamentare au ajuns, ieri, la un acord privind împărțirea comisiilor din Parlament. Social democrații au primit conducerea mai multor comisii importante, printre președinți numărându-se și deputatul oltean Adrian Chesnoiu.

În total, PSD a obținut conducerea a 8 comisii la Camera Deputaților și 8 la Senat, PNL are 5 comisii la Camera Deputaților și 6 la Senat, USR PLUS va conduce 4 comisii la Camera Deputaților și 4 la Senat, AUR, câte două comisii în fiecare cameră, UDMR are în total 3 comisii, iar minoritățile au primit comisia pentru drepturile omului.

,,La Camera Deputaților PSD are doi vicepreședinți, un chestor și un secretar, plus președinția comisiilor de Transporturi și Infrastructură, Agricultură, Politică Economică, Administrație Publică, Învățământ, Abuzuri, Regulament și Afaceri Europene. La Senat PSD are trei vicepreședinți, un secretar, un chestor și președinția comisiilor de Constituționalitate, de Politică Externă, de Afaceri Europene, de Mediu – Ape și Păduri, de Sănătate, de Comunicații, pentru Drepturile Omului, de Regulament.,, explică Marius Iancu, deputat de Olt.
Președinșia Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților a revenit olteanului Adrian Chesnoiu, fost președinte AFIR, aflat la primul mandat de parlamentar.