Mesajul senatorului Voiculescu, la 31 de ani de la Revoluție: Avem datoria morală de a nu uita

127

Au trecut 31 de ani de la evenimentele din decembrie 1989, când românii şi-au câştigat în stradă libertatea. Cu acest prilej, senatorul de Olt Liviu Voiculescu le-a transmis un mesaj oltenilor, în care îi îndeamnă să nu uite sacrificiul făcut atunci pentru libertate.

,,31 de ani de la Revoluție. 31 de ani de la renașterea speranței românilor. 31 de ani de democrație și mândrie națională. 31 de ani de la primul pas al României spre libertatea de astăzi, câștigată cu sânge, curaj și sacrificiu. Avem datoria morală de a nu uita și de a purta mai departe, din generație în generație, făclia aprinsă în decembrie 1989 de toți cei care au purtat și poartă cu mândrie numele de „revoluționar”, cei care au ridicat din gloanțe și piepturi rănite, România de azi. Onoare și respect!,, este mesajul transmis de senatorul Voiculescu.

La Revoluția din Decembrie 1989 și-au dat viața peste 1000 de oameni, peste 3000 au fost răniți. La Slatina, capitala județului de baștină al dictatorului, Revoluția a însemnat aceeași sete de eliberare de sub jugul comunist, un singur oltean fiind împușcat.