Merele BIO și sucul de mere cu cătină de la Găneasa, de acum în magazinele din Slatina

1285

Merele BIO de la Găneasa nu mai ajung numai pe mesele germanilor și italienilor, ci și pe cele ale oltenilor. Grație asocierii a 5 tineri fermieri, acum fructele sănătoase ajung și pe piața internă, iar sucul de mere cu cătină poate fi cumpărat și din magazinele din Slatina.

Pas important pentru Cooperativa Agricolă ,, MERELE DE AUR BIO GĂNEASAʺ! La circa o jumătate de an de la asociere, tinerii legumicultori din zona Găneasa au reușit să aducă produsele și pe mesele oltenilor, nu numai pentru export. Mai mult, un suc natural, cu beneficii pentru sănătate, poate fi cumpărat de la magazine din Slatina.

,, Cooperativa Agricolă MERELE DE AUR BIO GĂNEASA- înființată in acest an, de 5 tineri fermieri din județul Olt, producători de mere BIO, după o investiție consistentă și importantă in instalații de procesare si ambalare, a început comercializarea in magazinele din Slatina, de Suc de Mere BIO și Suc de Mere și Cătină BIO !! Mă bucur enorm pentru reușita celor 5 tineri români inimoși, mă bucur că delicioasele și sănătoase mere BIO produse in fermele din județul Olt nu mai ajung doar pe mesele italienilor și nemților așa cum au ajuns in anii anteriori și in final mă bucur că am pus și eu umărul la înființarea acestei Cooperative care sunt sigur că va avea un viitor frumos!! Cooperativa a fost înființată cu sprijinul Proiectului AGRICOOP, proiect finanțat prin PNDR 2014-2020 – Măsura 2- manager de proiect  Dragos Alexandru-Roșculeț. Asocierea este singura șansă pentru dezvoltarea fermelor din România!!,, a dezvăluit Florin Ciobanu, președintele Asociației Tinerilor Fermieri Olt.

Merele din Găneasa au devenit apreciate peste hotare, după ce un tânăr din localitate a investit în pomicultură acasă. Dacă în urmă cu 15 ani Marin Șerban lucra în Italia, acum produce mii de tone de mere anual la Găneasa, unde a cumpărat teren și a înființat o livadă cu producție bio. Până acum a vândut întreaga producție pe piața externă, însă din acest an visul i-a devenit realitate, urmând să livreze și pentru magazinele românești.