Apel disperat pentru băiatul unui salvator SMURD Caracal. S-a strâns doar o cincime din suma necesară intervenției în Polonia

3142

Campania de strângere de fonduri necesare intervenției în Polonia pentru Andrei Constantin a debutat cu stângul, până acum fiind strânsă doar o cincime din sumă. De doar 15.730 de euro atârnă șansa la o viață normală a copilului de nici 5 anișori. O sumă care pentru familia acestuia este una foarte mare, având în vedere faptul că de când s-a născut copilul acesta a locuit mai mult prin spitale, suferind nu mai puțin de 19 anestezii generale pentru intervenții medicale, iar terapiile de recuperare sunt foarte costisitoare. Tatăl copilului este salvator în cadrul ISU Olt, la SMURD Caracal, de peste 14 ani salvând viața semenilor. Pentru a-l ajuta să-și salveze propriul copil, colegii au lansat azi un apel către semeni, făcând cunoscut cazul lui Andrei.

,,Astăzi venim în fața dumneavoastră cu o poveste tristă, dar în același timp o poveste despre luptă, dorință, demnitate și despre minuni.  Ionuț, colegul nostru care salvează vieți de peste 14 ani, traversează de mai mult timp momente foarte dificile, dar nu a renunțat la luptă și continuă să se împartă între lupta cu secundele și lupta pentru o viață normală a copilului său.  Copilul cel mare al familiei Constantin, îi veghează și îi ocrotește din cer, după ce un eveniment nefericit l-a luat de lângă ei. Raissa,fata mijlocie a familiei are acum șase ani și se luptă alături de părinți pentru Andrei.  Andrei, mezinul familiei, s-a născut, din păcate, cu o malformație rară, atrezie de esofag. A fost operat imediat după naștere, cu șanse zero de supraviețuire. Au urmat două săptămâni de comă, în care exista în orice moment posibilitatea să piardă lupta cu viața…chiar în locul în care și fratele său își dădea ultima suflare, în urmă cu trei ani. A urmat o lungă perioadă petrecută la Spitalul Budimex, cu tratamente complexe și dureroase și medici care s-au luptat în permanență pentru viață lui Andrei.  Operația cea mai dificilă a durat peste șase ore și a presupus refacerea primei intervenții chirurgicale, care se fisurase și care i-a cauzat un pneumotorax cu hipoxie. Până la cinci ani Andrei a suferit peste douăzeci de operații și viața lui a reprezentat o luptă permanentă, cu perioade lungi de spitalizare și sute de ore de recuperare. După ultimele investigații, diagnosticul medicilor a fost agenezie de corp calos și sindrom Coffin-Siris.,, prezintă ISU Olt povestea băiețelului.

Recuperarea este posibilă doar prin transplant de celule stem, realizat la o clinică din Polonia. Iar suma de care familia are nevoie este de 15.730 de euro. Campania a debutat în urmă cu circa o lună de zile, impresionând 191 de persoane care au donat fiecare cât a putut. Însă suma necesară este departe de a fi strânsă, până acum cu puțin peste 3500 de euro intrând în contul familiei.

Cei care doresc să-l ajute pe micuț, pot face donații în contul Asociației Andrei Constantin: RO65BRDE290SV77046802900

Mai multe despre cazul lui Andrei, dar și alte conturi în care oameni de suflet pot dona pot fi găsite accesând linkul: https://www.sperantapentruromania.ro/…/andrei-constantin/