37 de locuri de muncă în Germania. Salariul poate ajunge la 18 euro/oră

154

În această perioadă, printre angajatorii străini care oferă locuri de muncă românilor prin serviciul Eures se numără și trei companii germane.

Oltenii care doresc să muncească peste granițe au oferte din partea unor angajatori din Belgia, Finlanda, Germania, Norvegia și Polonia ce caută angajați români. Cea mai numeroasă ofertă vine din partea a trei angajatori germani.

O companie producătoare de mobilă are nevoie de 22 de operatori mașini – departamentele de producție și ambalare (f/b), oferta fiind valabilă până la finele anului. Se cere pregătire profesională în domeniul tehnic și/sau experiență în operarea liniilor de producție industrială. Salariul oferit este de 15,27 euro brut/oră, la care se adaugă bonusuri pentru lucru în schimburi/ore suplimentare, precum și pentru concediu și Crăciun. ,,Se asigură beneficii sociale (contribuții de capital) și instruire internă și externă; Concediul de odihnă este de 27 zile, conform contractului colectiv de muncă; Compania dispune de cantină; Se acordă sprijin în vederea găsirii unei locuințe, precum și în demersurile de înregistrare la autorități; Angajatorul asigură indemnizație de cazare de 200 euro net/lună (pe o perioadă de max. 6 luni) și o primă de relocare de 500 euro net (o singură dată, dacă relațiile contractuale se păstreazaă pe o perioadă de cel puțin 1 an, în caz contrar suma trebuie restituită),, sunt condițiile prezentate de Eures România.

O altă firmă germană caută 6 tăietori metale/ polizatori metale (f/b), avantaj având candidații cu experiență de lucru cu metale sau în turnătorie. Se cere permis de conducere,  avantaj având cei cu autoturism personal. Nu se solicită cunoașterea limbii germane, în cadrul companiei se vorbesc mai multe limbi straine, printre care și limba română. Persoanele fără experiență profesională primesc 9,5 euro brut/oră în primele 6 luni și încă 1 euro dupa 6 luni, iar cele  cu experiență primesc 10 euro brut/oră în primele 3 – 6 luni și încă 1 euro după o perioadă de 3 – 6 luni. Contractul de muncă este cu durata determinată de 12 luni, cu posibilitate de prelungire. 1 aprilie este termenul ofertei de muncă. Primul interviu va fi telefonic și va fi susținut în limba română.

Cel de-al treilea angajator german care-și dorește salariați români caută până la finele anului 2 tehnicieni în electronică, 2 mecanici proces pentru componentele tehnologice din plastic / cauciuc (f/b), 3 mecanici de proces pentru piese turnate din plastic / cauciuc (f/b) și 2 mecanici sisteme sanitare, de încălzire și aer condiționat (f/b). Salariul oferit este de 18 euro brut/oră. Contractul de muncă este permanent.

Oltenii interesați se pot adresa pentru mai multe informații legate de condițiile de muncă și ajutor pentru aplicarea la un job consilierului Eures al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt.