Amenzi de 6 ori mai mari aplicate de Garda de Mediu Olt

303

De când gunoaiele satelor au devenit vedete pe rețele de socializare iar reclamațiile la adresa primăriilor au curs privind depozitarea necontrolată a deșeurilor grație campaniilor electorale, a crescut și activitatea pe teren a inspectorilor de mediu. Concomitent cu zecile de inspecții efectuate, a crescut și numărul amenzilor, Garda de Mediu Olt putându-se lăuda cu un cuantum al amenzilor de 6 ori mai mare luna trecută față de cea similară a anului trecut.

În perioada 1- 30 noiembrie, Garda Națională de Mediu- Comisariatul Județean Olt a efectuat  50 de inspecții planificate si neplanificate pe raza județului. Iar controalele s-au lăsau cu amenzi al căror cuantum este de 6 ori mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut.
,,În urma acestor controale au fost aplicate:19 avertismente contravenționale, 19 de amenzi contravenționale însumând 257.000 lei.  Sancțiunile contravenționale aplicate au fost pentru încălcarea legislației de mediu în domeniile: gestionarea deșeurilor, epurarea apelor uzate, nerespectarea privind gestionarea vehiculelor scoase din uz (VSU). Pentru toate deficiențele constatate au fost stabilite măsuri de remediere cu termene de realizare precise,, transmite Garda de Mediu Olt.