Zeci de mii de euro împachetaţi în pungi, găsite de DNA, în casa unui manager de spital

1747

La  perchezițiile domiciliare făcute în mega dosarul de corupție privind achiziții inutile la Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov și cel din Odorheiul Secuiesc, s-ar fi găsit zeci de mii de euro împachetați în pungi IKEA, în casa suspectului Lukacs Antal, manager al Spitalului Municipal Odorheiu Secuiesc.

Avocații funcționarului au demontat existența acestor sume uriașe de bani cu scuza că bărbatul și soția sa, ar fi persoane de „modă veche”, care nu țin bani la bănci ci preferă să îi „țină la saltea”.
Concret s-ar fi insistat în sala de judecată, la momentul judecării contestației la arestarea preventivă a managerului, că cei doi nu au niciun fel de cont pe numele lor și că banii ar proveni din surse licite, reprezentând fidel remunerarea muncii de o viață a celor doi.

În acest dosar procurorii DNA Brașov au reținut inițial 12 persoane dar au cerut arestarea preventivă doar a șapte dintre acestea.

Între cei arestați se numără managerii spitalelor din Odorheiul Secuiesc și Brașov, șeful Biroului de Operațiuni Speciale din Brașov, un om de afaceri și referenți medicali.