Strat de zăpadă în Olt și viscol

3554

Iarna își intră în drepturi, fiind așteptate ninsori în toate zonele țării. Administrația Națională de Meteorologie a emis atenționare de ninsori moderate cantitativ, intensificări ale vântului, precipitații mixte, polei. Oltul se află azi și sub Cod Galben de vânt.

Zăpada se va depune strat, iar vântul va sufla cu putere. este anunțul făcut azi de către meteorologi. Potrivit ANM, în intervalul 07 decembrie, ora 14:00 – 08 decembrie, ora 10:00, sunt așteptate ninsori moderate cantitativ, intensificări ale vântului, precipitații mixte, polei.
,,În Oltenia, sudul Banatului și local în Muntenia, precum și în Munții Banatului, în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură va ninge și se va depune strat de zăpadă. Mai ales în Oltenia și sud-vestul Munteniei acesta va depăși pe arii restrânse 8…10 cm, iar la munte se vor atinge grosimi de 15…20 cm. Cu precădere la începutul intervalului, vântul va avea intensificări, cu rafale, în general, de 70 – 80 km/h în sud-vestul extrem și la munte și 45 – 55 km/h în regiunile sudice și sud-estice. Îndeosebi în vestul Carpaților Meridionali, zăpada va fi temporar viscolită. În Moldova și Transilvania vor fi ninsori în general slabe cantitativ, iar în restul teritoriului precipitațiile vor fi mai ales sub formă de ploaie și lapoviță. În sudul și sud-estul țării, precum și la munte, pe alocuri, se va depune polei.,, a avertizat ANM.

Județul Olt se află azi sub Cod galben de vânt, între orele 11.00- 17.00. Meteorologii anunță că ,,se vor semnala : intensificări ale vântului cu rafale ce vor atinge, local, 55-60 km/h,,