Orban va demisiona de la conducerea Guvernului

159

Surse guvernamentale au lăsat să se înțeleagă că premierul Ludovic Orba va demisiona în perioada următoare pentru a putea facilita formarea viitorului Executiv.Informația a fost făcută publică după ce a avut loc în întâlnire a liderului PNL și președintele Klaus Iohannis.

Președintele PNL și premier Ludovic Orban intenționează să părăsească șefia Executivului. Acest lucru ar fi determinat de dorința de a facilita formarea unui nou executiv. Surse din interiorul partidului de guvernământ susțin că Orban își va păstra șefia partidului, el considerând că nu este vinovat de scorul sub așteptări obținut de PNL. Decizia de a renunța la funcția de președinte se pare că s-a conturat astăzi, pe parcursul discuțiilor cu președintele Klaus Iohannis. Șeful statului va susține în scurt timp o conferință de presă în care își va prezenta punctul de vedere după aflarea rezultatelor alegerilor parlamentare.

Orban i-a convocat de urgență la sediul central pe liderii organizațiilor județene și aprlamentarii partidului pentru a stabili împreună direcțiile pe care trebuie să le urmeze pe viitor, după ce scorul obținut la alegerile de ier este sub așteptări.