Recitalul Lorenei Ostase a adus victoria României în meciul cu Polonia, dar și calificarea în faza următoare a Europenelor

501

România a învins, cu puțin timp în urmă, Polonia cu 28-24 în meciul, în cel de-al doilea meci disputat la Euro 2020. Victoria a fost adusă de Lorena Ostase, pivotul echipei slătinene, care a avut un adevărat recital pe final de meci, înscriind gol după gol. Victoria din această seară trimite tricolorele în Main Round, indiferent de rezultatele care se vor mai consemna în Grupa D la Kolding.  Naționala feminină de handbal va susține următorul meci, luni, de la ora 21:30, când vor înfrunta Norvegia.

Tricolorele au debutat cu stângul și în întâlnirea din această seară cu reprezentantele Norvegiei. Atacul nu a avut coerență, Cristina Neagu ne putându-și face jocul, iar apărarea nu a strălucit nici ea. Astfel, polonezele au intrat la vestiar cu un avantaj considerabil.

După pauză, conștientizând situația sau poate din disperare, bogdan Burcea a făcut schimbări în apărare, introducându-le pe Anca Polocoșer și Laura Popa.  Plusul de agrsivitate, jocul bun al Lorenei Ostase și Cristinei Lazlo a schimbat fața echipei. În plus, Cristina Neagu a punctat în câteva momente importante. Polonia a continuat să o monitorizeze pe Neagu, iar acest lucru i-a permis lui Laslo să înscrie de la distanță, din inter stânga și mai ales din centru. omânia a revenit la timp, iar după ce a egalat în minutul 45 la scorul 18-18, a preluat conducerea pentru prima dată în minutul 48, la 19-18. Până la finalul întâlnirii, Polonia a mai avut doar o singură reacție importantă la jocul tricolorelor, egalând la 21. Finalul de joc a aparținut Lorenei Ostase care s-a dezlănțuit și a marcat gol după gol.Răbuvnirea pivotului slătinean a adus practic victoria României în meciul cu Polonia și a trimis Națționala în grupul celor mai bune 12 echipe din Europa. Scorul final al întâlnirii a fost de 28 la 24.