Doi olteni, trimiși în judecată în dosarul mitei de 400 euro pentru permisul de conducere

533

Doi olteni au fost trimiși în judecată pentru trafic de influență și mărturie mincinoasă, într-un doar ce vizează mita pentru obținerea permisului de conducere. Potrivit unui comunicat al Direcției Generale Anticorupție, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt a întocmit, la data de 25 noiembrie a.c., rechizitoriul prin care a dispus trimiterea în judecată a celor doi inculpați.

Dosarul a fost înregistrat în baza denunțului formulat de către o persoană, martor denunțător în cauză, cu privire la faptul că a dat suma de 400 euro unuia dintre inculpați, pentru a interveni la examenul de obținere al permisului auto.

,,La data de 18 iulie 2019, inculpatul a  pretins şi a primit suma de 400 euro de la persoana denunțătoare, în schimbul promisiunii că va interveni şi îi va determina pe funcţionarii din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Olt, poliţişti examinatori, să faciliteze obţinerea permisului de conducere auto, prin admiterea la proba practică de traseu a examenului din data de 27 august 2019. Despre aceste aspecte a cunoscut și cel de-al doilea inculpat în cauză, administrator al unei societăți comerciale, care a încercat să medieze neînțelegerile apărute între cei doi, cauzate de nereturnarea sumei de 400 euro către martorul denunțător, în situația în care acesta nu a fost promovat.

Al doilea inculpat, fiind audiat în calitate de martor, în prezenta cauză, a făcut afirmaţii mincinoase şi nu a spus ce ştia în legătură cu fapte şi împrejurări esenţiale ale cauzei, cu privire la care a fost întrebat, în sensul în care a negat absolut orice fel de relaţie pe care a avut-o cu primul inculpat, dar şi cu martorul denunţător, afirmând că nu le cunoaşte pe respectivele persoane.,, transmite DGA.

La data de 12 octombrie s-a dispus măsura preventivă a controlului judiciar în privinţa primului inculpat, pe o durată de 60 de zile, fiind pus sechestru pe 400 de euro în cazul său.