Încă două containere, cu câte 8 paturi, ajung la spitalele Slatina și Caracal pentru triajul pacienților

217

Instituţia Prefectului – Judeţul Olt şi Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale vin în sprijinul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina şi Spitalului Municipal Caracal prin suplimentarea numărului de construcţii uşoare din elemente modulate pentru asigurarea unor condiţii corespunzătoare pentru efectuarea triajului observaţional / epidemiologic.

Azi se vor preda către cele spitalul Covid și spitalul -suport Covid din judeţul nostru, respectiv SJU Slatina și Spitalul Caracal, câte o construcţie uşoară din elemente modulate dotată cu câte 8 paturi. Cele două containere dotate și cu încălzire se adaugă celorlalte patru predate în data de 29 octombrie spitaleleor din Slatina, Caracal, Corabia și Balș.

În cazul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, predarea construcţiei modulare se va realiza, în curtea S.J.U. Slatina, în prezenţa prefectului Florin-Constantin Homorean şi reprezentantului Structurii Teritoriale Olt a Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, maior Ştefan Dumitrescu.

„Cele două unităţi spitaliceşti din judeţul Olt se află în prima linie în lupta cu pandemia de COVID-19, astfel încât îmbunătăţirea condiţiilor de lucru în aceste unităţi trebuie să fie preocuparea tuturor, a medicilor, a managerilor şi a noastră, a autorităţilor judeţene. Eforturile noastre nu se vor opri aici şi vom continua să sprijinim unităţile medicale din judeţ în orice demers menit să salveze vieţile oltenilor diagnosticaţi cu noul coronavirus”, transmite prefectul judeţului Olt, Florin – Constantin Homorean.

Pentru a veni în sprijinul cadrelor medicale, autoritățile au mai luat decizia detașării a doi medici rezidenți ATI de la Spitalul Craiova la Spitalul Slatina, dar și repartizarea a 30 de studenți voluntari de la Universitatea de Medicină și Farmacie Craiova la spitalele Slatina, Caracal și Balș.