Politicienii social-democrați olteni, urări pentru români

200

Politicienii social-democrați au participat astăzi la manifestările dedicate Zilei Naționale, depunând coroane de flori la monumentele eroilor sau cele la care se marchează an de an ziua de 1 Decembrie. Pe paginile de socializare sau prin intermediul mass-media, ei au transmis mesaje românilor, de ziua lor.

Senatoarea Siminica Mirea a luat parte la ceremonia desfășurată, astăzi, la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza și a depus din partea Senatului României o coroană de flori.

,,Formarea României Mari a fost un proces amplu, care, fără dorinţa supremă de unitate, nu ar fi putut avea loc. România Mare a fost făcută de oameni mari. Astăzi, la 102 ani de la Marea Adunare de la Alba-Iulia păstrăm acelaşi sentiment de unitate. De a ne vedea România Mare.

Acum, în vremuri de pandemie, când evenimentele dedicate Zilei Naţionale a României sunt limitate doar la o ceremonie simplă şi restrânsă, fac un apel către dumneavoastră, dragi români: fiţi uniţi în sentiment şi arboraţi drapelul României.
La mulţi ani, Românie frumoasă!
La mulţi ani, români, oriunde v-aţi afla!” a urat senatorul social-democrat Siminica Mirea.
La ceremonia amintită a luat parte, alături de colegii din organizația PSD Olt și președintele acesteia Marius Oprescu, și președintele executiv Emil Stelian Moț, și deputatul Marius Iancu.
,,De 1 Decembrie, redescoperim toate sentimentele și idealurile strămoșilor noștri de la 1918.
Unitate, libertate, respect față de limba română și față de toți cei care simt românește, dorința de fi puternici și de a învinge împreună greutățile vremii, de a avea conducători cărora să le pese de cei mulți și care să nu uite de roadele pământului românesc.
Haideți, să fim din nou puternici în fața greutăților, să fim uniți ca să ne putem salva și să iubim tot ce este românesc, să iubim România!
La mulți ani, români!
La multi ani, Românie mare și puternică!
Să fim sănătoși!” a scris pe pagina sa de socializare deputatul PSD Marius Iancu.
Social-democratul Adrian Chesnoiu a depus, alături de edilul caracalean Ion Doldurea, o coroană de flori la Monumentul Eroilor din Caracal.

,,1 Decembrie este pentru noi toți, pentru toți românii, un moment cu semnificație istorică aparte: Marea Adunare de la Alba Iulia (1 decembrie 1918) a votat unirea Transilvaniei cu România. Astăzi sărbătorim împreună, oriunde am fi, Ziua Națională.

 

La mulți ani, România! La mulți ani, tuturor românilor!” a transmis Adrian Chesnoiu, candidat PSD pentru funcția de deputat.

Alături de români, la ceas aniversar, a fost și candidatul PSD la funcția de deputat Florin Barbu. Prin intermediul rețelelor de socializare, el a transmis urări de bine și la mulți ani semenilor.

,,În urmă cu 102 ani, la Alba Iulia, poporul român înfăptuia un ideal național care avea să încununeze jertfele și năzuințele atâtor generații de luptători pentru libertate și dreptate socială – Marea Unire.

Să nu uităm niciodată această filă din istoria noastră și să ne bucurăm împreună, de Ziua Națională a României, chiar dacă, în aceste zile, suntem atât de îndepărtați unii de ceilalți.
Românii au fost uniți în vremuri grele și au reușit să treacă împreună peste toate încercările vieții. Așa fi și acum!
La mulți ani ROMÂNIA!
La mulți ani ROMÂNI, oriunde v-ați afla!” a scris pe facebook Florin Barbu, candidat PSD la funcția de deputat.