Sute de polițiști au luat cu asalt județul. Raziile Covid s-au soldat în Olt cu 170 de amenzi

502

În ultimele 48 de ore, județul Olt a fost împânzit de oameni ai legii care au verificat respectarea măsurilor Covid. Aproape 250 de polițiști și polițiști locali au acționat în cadrul a 16 acțiuni punctuale, organizate în special în localitățile unde rata de infectare cu virusul Covid-19 este mai ridicată.

Polițiștii olteni, împreună cu polițiștii locali și celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne au acționat în sistem integrat și au intensificat activitățile de verificare privind respectarea măsurilor de protecție individuală și a măsurilor specifice implementate de agenții comerciali. Acțiunile au vizat mijloacele de transport în comun, respectarea măsurii izolării sau carantinării și respectarea condițiilor de deplasare în intervalul 23:00-05:00.
,,Aproximativ 1.400 de persoane au fost legitimate și verificate, în ultimele 24 de ore, iar în cadrul activităților, polițiștii olteni au controlat 295 de mijloace de transport persoane.  Au fost verificate 175 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea condiţiilor de organizare, a măsurilor de protecție specifice, a condițiilor de funcţionare şi a limitărilor de program.  În urma abaterilor constatate, au fost aplicate 170 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 34.500 de lei, toate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală,, declară Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.
Polițiștii olteni recomandă cetăţenilor să conștientizeze importanţa măsurilor de protecţie şi să contribuie la efortul comun pentru limitarea riscului de răspândire a infecţiei cu Coronavirus, prin respectarea acestora.