Profile de aluminiu realizate la Slatina, livrate pentru helioporturi de pe acoperișurile spitalelor din țară

199

O filială a ALRO Slatina, Vimetco Extrusion, livrează aluminiu pentru heliporturi de la spitale.

 Vimetco Extrusion, filiala din aval a ALRO, responsabilă de linia de afaceri cu produse extrudate în cadrul grupului, a devenit furnizor pentru una dintre cele mai sofisticate industrii, oferind produse  pentru construirea de heliporturi. Compania a încheiat un parteneriat cu ABC Development Aviation, o companie certificată de AACR (Autoritatea Aeronautică Civilă Română) ca dezvoltator și instalator de elemente de aerodrom și infrastructură pentru dezvoltarea platformelor tip heliport fabricate în România.

Primul beneficiar al platformelor realizate din profile de aluminiu produse la Slatina este heliportul Spitalului Județean de Urgență din Bistrița, iar cel de-al doilea heliport este construit în prezent la Spitalul Județean de Urgență Bacău. Alte două proiecte similare sunt, în prezent, în discuții, pentru Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Marie S. Curie” din București și Spitalul Județean de Urgență Suceava.

ALRO S.A., unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integrați pe verticală din Europa, după capacitatea de producție.