Pregătiri pentru sezonul de ski în Poiana Brașov. La ce tarife să se aștepte turiștii

52

Coronavirusul nu-i ține în case pe români, iar drumurile spre mulnte au devenit aglomerate odată cu primii fulgi de zăpadă. Hotelierii au anunțat că un număr consistent de turiști au făcut  deja rezervări pentru Crăciun Anul Nou, iar primăria braşoveană a anunţat azi începerea pregătirilor pentru sezonul de schi.

Primarul Allen Coliban a informat că având în vedere condiţiile meteo din ultimele zile, cu temperaturi negative – în noaptea de sâmbătă spre duminică înregistrându-se -6 grade – s-a început producerea de zăpadă artificială şi în această primă etapă se vor face depozite.

“Din punctul meu de vedere, schiul este unul din sporturile sigure, în ceea ce priveşte răspândirea acestui virus (COVID-19-n.r.), mai ales că vom implementa şi măsurile pe care le-am discutat cu operatorul transportului pe cablu. Atât braşovenii, cât şi domeniul HoReCa din Braşov şi, mai ales, din Poiană, au nevoie de acest sezon de schi. Tocmai de aceea am şi menţinut tarifele la transportul pe cablu la nivelul de anul trecut. Sper ca evoluţia pandemiei, atât la nivel local, naţional, dar şi al UE (…) să ne permită să deschidem acest sezon încă de la sfârşitul lunii decembrie”, a declarat Coliban.

Conform reprezentanţilor hotelierilor din Poiana Braşov, peste jumătate din locurile de cazare din staţiune erau ocupate, la sfârşitul lunii trecute, pentru minivacanţa de 1 Decembrie,iar un număr consistent de rezervări s-au făcut, deja, pentru Crăciun şi Anul Nou