Proprietarii piscinei din cartierul Eugen Ionescu, expropriați pentru a se construi parcarea supraetajată

1976
Așa era prezentată cumpărătorilor de către Imobiliare Consloc piscina cartierului

Una dintre cele mai mari dureri ale locuitorilor cartierului celor 600 de locuințe construite de Vâlcov este piscina nefuncțională. Acesta va fi demolată, iar pe locul ei se va construi o parcare subterană, peste care vor funcționa spații de relaxare, sport și joacă. Proiectul derulat de Primăria Slatina a ajuns la stadiul exproprierilor.

Odată cu cumpărarea blocurilor din mijlocul cartierului Eugen Ionescu, slătinenii au primit în proprietate și o cotă-parte din piscina rezidențială. Au devenit autogospodari cu voie sau fără voie, fără a până acum să se pună de acord asupra modalității de a o folosi. În ultimii ani, proprietarii au purtat discuții cu primăria, care îi va ajuta să scape de piscină și va transforma locul de relaxare într-o parcare modernă, subterană, peste care se vor realiza spații de relaxare, sport și de joacă. Investiția va avea o valoare totală de 14.270.941,28 lei, durata de realizare de 12 luni și se află la stadiul de exproprieri.

Azi, aleșii lcoali au avut de aprobat în comisii însușirea rapoartelor de evaluare a terenurilor cuprinse în coridorul de expropriere pentru realizarea obiectivului de investiții: ”Construire parcare supraetajata Muncipiul Slatina – Cartier Eugen Ionescu, jud. Olt.”

Terenurile aflate în proprietatea a 291 de familii ce locuiesc în cartier  vor face obiectul exproprierii pentru a fi folosite în vederea construirii parcării. În urma evaluării, fiecare proprietar va primi o despăgubire în funcție de suprafața deținută în proprietate comună. Valoarea despăgubirilor se ridică la 1,63 milioane lei, cele mai mari sume primite de către proprietari fiind de 5.672 lei. Listele cu exproprierile pot fi consulate la proiectul de hotărâre: http://www.primariaslatina.ro/images/proiecte_hotarari//Comisii%2027.11.2020/Proiect_37_.pdf

Parcarea va fi subterană, va avea dimensiunile de 37,80 m x 54,40 m, ocupând o suprafață de 2056,32 mp cu un număr de 80 locuri de parcare.

Astfel, se va demola piscina și se va realiza la -1,80 m parcarea propriu- zisă iar la cota +1,50 m vor fi create spații verzi. Potrivit proiectului, vor fi realizate deasupra:

„- 2 spații de recreere – cu dimensiunea în plan de 13,00 m x 14,20 m, ocupând o suprafață de 186,60 mp (pentru un singur spațiu), cu suprafața zonei de relaxare din tartan de culoare bleu, spațiile ce se vor împrejmui parțial cu gard din plasă pentru protecție cu înălțimea de 3,00 m. Pentru fiecare spatiu de recreere a fost prevăzut câte un coș de baschet. Între cele doua spații se va amplasa o jardinieră din beton ce se va placa cu granit, jardinieră va avea o suprafață de 50,15 mp;

– spațiu de joacă pentru copii, cu suprafața de joacă din tartan maro închis, va ocupa o suprafață de 592,45 mp, spațiu pe care se va amplasa un modul de joacă pentru copii, tot în această zonă se va realiza o jardinieră din beton placată cu granit cu suprafața de 50,15 mp;

– zone de relaxare – cu suprafața de 628,65 mp se vor placa cu granit fiamat în două culori și anume gri și maro, în aceste zone se vor realiza șase jardiniere din beton placate cu granit în suprafață totală de 59,70 mp;

– 2 alei – pentru accesul pietonal, ce vor avea dimensiunea în plan 16,10 m x 2,00 m, ocupând o suprafață de 32,20 m fiecare. Aleile pietonale se vor încadra cu borduri mici prefabricate, din granit.

– spații verzi + mobilier urban (băncuțe și coșuri de gunoi), se vor monta 7 coșuri de gunoi și 48 de băncuțe, plante pentru jardiniere și pomi.

Perimetral s-a prevăzut balustradă din beton și sticlă cu înălțimea de 1,20 m”.

Întregul ansamblu rezidențial se întinde pe aproape cinci hectare de teren, este situat pe Strada Eugen Ionescu şi este alcătuit din 600 de unităţi locative tip Garsonieră, Apartamente cu 2 şi 3 camere, dispuse în cadrul a 9 blocuri cu patru etaje şi mansardă. Singurul cartier rezidenţial construit de Primăria Slatina, inaugurat în 2008, este o investiţie de 44 milioane lei.