Slătineancă, cercetată penal pentru vânzarea de articole vestimentare contrafăcute

903

O slătineancă a ajuns în vizorul polițiștilor după ce a postat pe o rețea de socializare un anunț prin care informa că vinde articole vestimentare ale unor firme de prestigiu la un preț extrem de mic. Tot din anunț, oamenii legii au aflat cu poate lua legătura cu femeia și… au luat-o, dar nu pentru a face cumpărături ci pentru a o lua la întrebări. Femeia este acum cercetată penal.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean OLT – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că pe o platformă de vânzări online a fost postat un anunț prin care erau oferite spre comercializare mai multe articole vestimentare(geci și blugi), purtând inscripția unor mărci premium de renume.

Cu această ocazie, o femeie, de 30 de ani, a fost depistată într-o parcare din municipiul Slatina, având în portbagajul autoturismului personal mai multe articole vestimentare pe care le oferea spre comercializare. Aceasta oferea spre vânzare două geci și 6 perechi de blugi, contra sumei de 2.000 de lei. Valoarea unor astfel de produse originale se ridică la aproximativ 6.500 de euro.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au indisponibilizat marfa despre care există suspiciuni rezonabile că ar fi contrafăcută.

Polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea caracterului contrafăcut/original al obiectelor ridicate și pentru stabilirea prejudiciului adus titularului mărcilor respective.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată și care îl prejudiciază pe titularul de marcă”, faptă prevăzută și pedepsită de *Legea 84/ 1998 privind mărcile și indicațiile geografice. În plus, polițiștii au confiscat și produsele oferite spre vânzare de femeie.